De 10 beste gratis lettertypes voor 2019

Lettertypes kunnen een ontwerp transformeren van ludiek tot elegant of van modern tot klassiek. We verzamelden onze gratis favorieten van dit jaar zodat jij je design die extra X-Factor kan geven!

Coves

Gratis modern lettertype

Coves is een schreefloos lettertype met subtiele afgeronde details. Het is zeer leesbaar in grote en kleine weergave. Je kan het dus gerust gebruiken voor lange teksten of koppen.

Download Coves op Behance

Playfair

Gratis elegant lettertype

gratis elegant lettertype

Playfair is een elegant lettertype met schreven en een mooi dik-dun contrast. Je gebruikt het best voor grotere koppen of teksten. Maar ook voor (korte) leesteksten kan het wel dienen.

Download Playfair op Google Fonts

Giveny

Gratis lettertype voor stijlvolle koppen

gratis klassevol lettertype

Giveny doet meteen denken aan de modewereld. Ideaal dus om een stijlvolle uitstraling aan je ontwerp te geven. Let wel: het heeft enkel hoofdletters. Voor leestekst is dit lettertype dus zeker niet geschikt.

Download Giveny van Dafont

Circus Display

Gratis vintage lettertype

gratis vintage font

Circus display is een retro/vintage lettertype met leuke krullen en staarten. Er zijn 2 versies: normaal en gestreept. Zo kan je zelf combineren om je vintage ontwerp op punt te stellen.

Download Circus Display van Pixelbuddha

Adelle

Gratis lettertype met veel diktes

gratis lettertype met veel diktes

Zoek je een lettertype met oneindig veel toepassingen? Lato is een lettertype met 10 varianten. Van thin en light tot extra bold. Met wat creativiteit kan je met dit lettertype ontelbaar veel designs maken.

Download Lato op Google Fonts

Puzzled

Gratis handgeschreven lettertype

Puzzled is een zeer uitgesproken handgeschreven lettertype met grote krullen en staarten. Je kan het best gebruiken om een paar woorden op een beeld te plaatsen op een speelse manier. Bijvoorbeeld voor je Instagram!

Download Puzzled van Pixelsurplus

Peace

Gratis dik lettertype

gratis dik lettertype

Zoek je iets dat bold & beautiful is? Peace sans stelt niet teleur. Het is een ideaal lettertype voor koppen en hoofdingen of tekst op een afbeelding. Uiteraard is dit niet zo geschikt voor lange teksten.

Download Peace Sans op Behance

Evolve Sans

Gratis futuristisch lettertype

gratis futuristisch lettertype

Dit lettertype heeft een heel futuristische en strakke uitstraling. Met 10 varianten in verschillende diktes is het bijna niet te geloven dat dit lettertype gratis is. Door de variatie is dit lettertype voor bijna elke toepassing geschikt.

Download evolve sans op dafont

Tipper

Gratis handgetekend lettertype

gratis handgetekend lettertype

Tipper is volledig handgetekend door Mark Nannen. Door de imperfecties krijgt het een heel authentieke en speelse uitstraling. Het lettertype is gratis voor commercieel en persoonlijk gebruik.

Download Tipper

Cutie Star

Gratis speels lettertype

Gratis speels lettertype

Cutie star is een modern brush script lettertype. Het heeft natuurlijke vormen van een handschrift en ziet er uit als een handgetekende tekst.

Het is heel mooi voor bijvoorbeeld T-shirt prints, trouwuitnodigingen of geboortekaartjes (lees ons artikel over geboortekaartjes).

Download Cutie Star

Niets gevonden?

Het internet staat vol met gratis lettertypes. Dat maakt het wel moeilijk om de goede van de minder goede lettertypes te scheiden. Als je nog verder wil zoeken kan je dat doen op Dafont, Google Fonts of Behance. Hier vind je alvast een gigantisch aanbod van relatief hoge kwaliteit.

Hulp nodig met ontwerpen? Onze ontwerpers maken je layout aan lage tarieven.

Maikel

Sinds de opstart van Hellinx Printing Hasselt in 2013 heb ik daar de leiding. Tevreden klanten zijn de grootste drijfveer voor mij. Binnen Hellinx Printing volg ik de grotere projecten op en sleutel ik mee aan strategie en interne processen. Buiten het werk heb ik een passie voor film, lees ik graag een goed boek en – wanneer er tijd voor is – verken ik graag de andere kant van de wereld.