Wat steekt er in je tas op een netwerkevent?

Elke ondernemer is wel eens gaan netwerken om nieuwe contacten te leggen, ideeën te delen of gewoon louter om eens een kijkje te nemen wat er gaande is in de zakenwereld.
Maar wat moet je precies meenemen naar zo’n event?
Wij geven graag enkele tips.

Naamkaartjes

foto visitekaartjes

Een beetje vanzelfsprekend, maar voldoende naamkaartjes is zeker een must.
Deze duw je niet direct in de handen van je mede-ondernemer, maar ga eerst een gesprek aan.
Een aangenaam gesprek verhoogt de kans met 200% dat hij jouw visitekaartje gaat bijhouden. De kans dat hij bij jou terechtkomt wanneer hij je nodig heeft, stijgt hierdoor natuurlijk ook.

Wat staat er op een naamkaartje?

Uiteraard moet er voldoende informatie op je naamkaartje staan, maar ook niet te veel.
Jouw contactgegevens, de naam van je bedrijf en in het kort wat je doet, is meer dan voldoende.
Afhankelijk van je sector kan er meer of minder op staan, maar zorg dat het zeker aanspreekt.

Heb je moeite met het ontwerp? Wij helpen je graag verder. Neem hier contact op met jouw filiaal naar keuze.

Flyer of brochure

Of je nu een verkoper of dienstverlener bent, een mooie flyer, folder of brochure met enkele diensten/producten die je verkoopt geeft je mede-ondernemer al een beeld wat hij van jou kan verwachten. Praten over wat je doet is één aspect maar het visualiseren naar andere personen toe is een onderdeel van succesvol netwerken. Je kan bijvoorbeeld zeggen; “Mijn bedrijf verkoopt fietsen’. Maar enkel met die informatie ga je niet veel verkopen. Laat zien wat je te bieden hebt, laat zien welke merken je hanteert, laat zien wie je referenties zijn. Visualisatie is hier de ‘key’.

Sample of relatiegeschenkje

voorbeeld pennen

Zit je in de verkoop? Ben je producent van iets specifiek? Neem een voorbeeldje mee!
We spraken al over visualisatie maar als je concreet iets meeneemt kan je de persoon al zijn zintuigen laten benutten. Iets tastbaar, iets om te proeven, iets om te ruiken… Hoe meer een persoon geprikkeld wordt, hoe groter de kans dat hij interesse zal hebben in jouw product.

Last but not least

Wees jezelf! Waarom? Er is niets leuker dan lekker sociaal met elkaar omgaan. Hoe losser je bent, hoe meer vastberaden je zal overkomen. Neem de tijd om zowel te luisteren als je eigen verhaal te doen. Enkel over zaken praten is niet interessant. Dus wees lekker wie je bent, luister wat de ander heeft te vertellen en pik dan in op het gesprek waarin jij deze persoon kan helpen.

Succes!

Jordy Wijgaerts

Ik ben begonnen bij Hellinx Printing te Hasselt waar ik al de kneepjes van het drukkersvak heb mogen leren. Van het aannemen van opdrachten tot het afwerken ervan; ik volg elke stap zorgvuldig op zodat alles tijdig en correct afgeleverd kan worden. Klantentevredenheid is mijn grootste drijfkracht binnen het bedrijf. Sinds de opening van ons filiaal te Genk heb ik daar de leiding. Ook hier zal ik verderzetten wat mij aangeleerd is: service, kwaliteit en snelheid! In mijn vrije tijd spendeer ik graag tijd met mijn vriendin, speel ik graag eens een videogame of kijk ik bij gelegenheid eens een film. Tevens ben ik ook een grote muziekfanaat.